С витамин гэж юу вэ?
Хүн бүр С витаминыг бараг талх шиг иддэг. Тэгвэл С витамины талаар танилцуулъя. С витамин буюу аскорбины хүчил нь эд эрхтэн дэхь уураг болон бусад хэрэгцээнд бодисын солилцоонд чухал үүрэгтэй. Энэ витамин нь жүрж, киви нохойн хошуу, үхрийн нүд, чацаргана, халгай, хүнсний ногоо, айраг, сааманд их агуулагдана.
Хоногт ямар хэмжээгээр авах вэ?
Насанд хүрсэн хүнд: 50-70 мг
Хүүхэд, жирэмсэн эмэгтэй, хөхүүл эхчүүдэд 80-120мг
Хоол хүнсээр авч буй С витамины хоногийн хэмжээ 10-15 мг болтол багасахад С витамины дутагдал үүсдэг.
Дутагдал нь хоол тэжээлийн дутуу байдлаас болон ходоод гэдэсний үйл ажиллагаа хямрах зарим халдварт өвчний үед витамин дутагдал үүсэх эрсдэлтэй.
Нойр булчирхайн үйл ажиллагаанд нөлөөлөн чихрийн шижин үүсч болно.
Бөөр гэмтэх, цусны даралт ихсэх өвчин үүсч болно.
Эх сурвалж: Hedu.mn
МАРКЕТИНГИЙН АЛБА
976-77770784
hiubsite@gmail.com
976-77770784
976-77770784
Хаяг: Монгол Улс, Улаанбаатар хот, Хан-Уул дүүрэг, 15-р хороо, Романа Ресиденс, 18 давхарт