Удаан хугацаагаар өглөөний цайгаа уухгүй байснаар:
- Ходоод гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөн аажмаар буурч өтгөн хаталт үүснэ
- Цөс зогсонгошиж, өтгөрнө
- Цөсний чулуу үүсэх нөхцөлийг бүрдүүлнэ.
- Анхаарал төвлөрөх нь багасна
- Ажлын бүтээмж буурна
- Дархлаа суларна
- Жин нэмнэ
- Зүрх судасны өвчин, ходоод гэдэс, чихрийн шижин өвчинд өртөх зэрэг эрсдэлийг нэмэгдүүлдэг.
Иймээс та эрүүл амьдралыг эрхэмлэж, аливаа өвчнөөс өөрийгөө сэргийлж , гэр бүлээрээ өглөөний цайгаа тогтмол ууж занших хэрэгтэй.
Өглөөний цайнд юу хэрэглэвэл зохих вэ?:
- Өглөөний цай нь ходоод гэдсийг механик , химийн цочролоос сэргийлсэн, шингэц сайтай тэжээллэг байх ёстой.
- Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн (хөх тарианы хар гурилын талх, бүхэл үрийн гурилын талх, хивэгтэй талх түлхүү хэрэглэх )
- Сүү сүүн бүтээгдэхүүн ( исгэлэн биш шинэ тараг, хоормог, аарц, аарцны ундаа гэх мэт)
- Шинэхэн ногоо, ногооны салат, ногооны зутан
- Жимс жимсгэнэ, жимсний шүүс, жимсний чанамал
- Өндөг
- Ус уух ( зөгийн балтай, лимонтой)